4. korak: montaža – donji dio

Ciljanje...

Ciljanje…

Provjerite stotinu puta ako treba.

Mora biti ravno

Ciljanje…

Zidni držači nemaju toliko važnu ulogu nosivosti, nego više pridržavaju dimnjak dajući mu smjer i držeći ga od zida na propisanih 5 cm.

Ciljanje...

Ciljanje…

Privremeno postolje

Privremeno postolje

Privremeno postolje nam je uštedilo puno truda kod ciljanja visine dimnjaka. Donji dio dimnjaka (postolje, posuda za skupljanje kondenzata, otvor za čišćenje i priključak za ložište) isprva smo montirali na provizorni nosač od blokova i komada daske (umjesto odmah na nosače). Potrebno je uskladiti peć s pripadajućim cijevima i koljenom – s jedne strane zida i donji dio dimnjaka – s druge strane dimnjaka. Tek nakon što smo uskladili tako provizorno montiranu peć montirali smo prave nosače od inoxa.

Komad šamotne cijevi postavljen kao izolacija spoja inox cijevi i cijevi sivog ljeva. Pogled od strane peći.

Komad šamotne cijevi duljine 15 ak cm duljine s unutarnjim promjerom od 16 cm postavljen kao izolacija zida nad spojem inox cijevi i cijevi sivog ljeva (iz peći). Pogled od strane peći.

Za spoj cijevi od sivog lijeva i Schiedelovog priključka za ložište korišten je originalni Schiedelov prijelaz ICS-PPL. Siva cijev je iz Bauhausovog dimovodnog programa “Rauchrohr” širine 150 mm. Cijev koljena odgovarala je savšreno, ali smo se odlučili peć malo odmaknuti od zida i dodali komad od 25 cm iste širine. Ovaj pak nije odgovarao savršeno nego smo ga morali stanjiti brušenjem (jedno pola milimetra). Spoj je savršen i poštuje princip “muško u žensko” (u smjeru kretanja dima). (U ovaj se spoj može dodati termootporni silikon, ali u našem slučaju to nije bilo potrebno.) Zanimljivo je kako neki proizvođači dimovodnih instalacija imaju obrnuti smjer spajanja komponenti.

Fiksiran.

Originalni Schiedelov nosač ima po pet rupa sa svake strane. Iskoristili smo po 3 sa svake strane. Dovoljno je. Koristili smo vijke od prokroma duljine 10 cm.

Stabilan je

Stabilan.

Schiedel ima video s montažom. Isplati se pogledati. Za pritezanje nosača je dovoljan ključ od 13 mm, a za obujmice imbus od 5 mm.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s