2. korak, ponovno

IMG_1952

Nekoliko provizorno složenih osnovnih komponenti.

Cijeli Schiedel-ov set od nehrđajućeg čelika stiže uredno složeno u kutijama i stane u gepek i zadnji sic manjeg auta, a cijeli dimnjak u duljini od oko 4.5 metara ima oko 50 kg! Odlučili smo se za Schiedel ICS s dvostrukom stijenkom između kojih je izolacija od kamene vune debljine 2,5 cm. Unutarnja cijev je promjera 150 mm, a vanjska 200 mm. (Postoji i opcija s 5 cm izolacije, ali bi onda vanjski promjer bio 250 mm i ne bi ga mogli “progurati” svugdje gdje treba proći.) Koštao nas je oko 9.000 kn, a vi vidite za sebe. Cijena ovisi o komponentama koje ćete trebati, a postoji popriličan broj mogućnosti. Napominjemo da ne reklamiramo Schiedel niti ikoga drugoga. Postoje i drugi slični sistemi i proizvođači dimnjaka od nehrđajućeg čelika. Interesirajte se ovisno o mjestu stanovanja, načinima plaćanja i isporuke…
U ovome trenutku imamo betonsko-keramički dimnjak viška. U Bauhaus-u, gdje smo ga uzeli, ne postoji mogućnost zamjene Schiedel-ovog betonsko-keramičkog za Schidelov ICS (inox) dimnjak “jer ga nemaju u ponudi”, a kako se radi o velikom lancu i korporativnoj poslovnoj filozofiji, mogli smo se slikati. Zato postoji “jamstvo zamjene” koje se mora realizirati u roku od četiri tjedna od datuma kupnje. (“Da ste platili kešom, mogli biste tražiti povrat novca. Ovako je samo moguća zamjena za nešto drugo.”) Odlučili smo se mijenjati betonsko-keramički dimnjak za novu peć jer je postojeća ionako bila u planu za zamjenu (doduše, to smo kontali tek za dogodine).

IMG_1953

Kaže “Delux”

Betonsko-keramički dimnjak zamijenili smo za peć sa slike. Malo smo nadoplatili za samu peć i kupili još cijevi i koljeno (Bauhausova robna marka “Rauchrohr”). Cijev od metra, cijev od 25 cm, koljeno od 25 cm i jedna rozeta došli su nas oko 700 HRK.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s